,,Promoot Kloosterzande”

Zoals het bij zoveel comités begint, zo is het ook bij ,,Promoot” begonnen n.l. na een vergadering van een andere organisatie bij de Reizende Man. Dat was in maart 2001. Al snel was er een comité van zeven personen en allen zaten al in meerdere verenigingen dus het organiseren was voor deze club gesneden koek. De officiële startdatum was op 10-07-2001 bij het ontvangen van de  eerste subsidie van de Rabobank van Kloosterzande voor het uitgeven van een evenementenkalender.

Wist u dat  ,,Promoot de dag van de laatste afvaart op het Veerhavenplein heeft georganiseerd met alle muzikale omlijstingen en shows op de boot en in de tent? En dat  ,,Promoot” jarenlang de beveiliging voor de rally van Oost Zeeuws-Vlaanderen heeft ondersteund rondom Kloosterzande?

Dat ,,Promoot” de historische optocht van de Keuredag in 2007 met honderden deelnemers in historische kledij en tientallen paarden met koetsen heeft georganiseerd?

,,Promoot” ondersteunt ook het verenigingsleven door het leveren van hand en spandiensten waar nodig is zo ook verkeersregelaar voor activiteiten zoals carnaval, wielerwedstrijd etc.

Meer bekend is ,,Promoot”  van o.a. de iedere jaar terugkerende kerstverlichting aan de toegangswegen van Kloosterzande en ieder jaar rond eind oktober het organiseren van de Halloween spookwandeltocht door de bossen van Kloosterzande met aansluitend het schitterende Halloweenbal en natuurlijk het organiseren van de  ,,Dikke Banden Race” voor heel de gemeente Hulst en ver daarbuiten. Deze DBR staat bij vele kinderen in het geheugen gegrift, iedere deelnemer/ster krijgt een medaille en voor de eerste drie van elke categorie zijn er bekers te winnen.

Natuurlijk kost dit geld en zij hopen dit financieel op peil te kunnen houden. Daarom moeten ze ieder jaar weer goed de kas overzien. Hierbij worden ze geregeld gesteund door het bedrijfsleven en horeca, waarvoor ze uiteraard erkentelijk zijn.